Wie sleept de Oost-Vlaamse Veiligheidsprijs in 2017 in de wacht? Stel jouw project snel kandidaat!

Foto ©Gert Arijs

Voor de vierde keer organiseren de federale diensten van de gouverneur de Oost-Vlaamse Veiligheidsprijs. Alle Oost-Vlaamse gemeenten, organisaties en disciplines die zich inzetten voor projecten die de integrale veiligheid bevorderen, mogen deelnemen. Kandidaten hebben nog 1 maand om hun project in te dienen.

Gezocht: inspirerende, innoverende en stimulerende projecten
Provinciegouverneur Jan Briers is iederéén die zich inzet voor de integrale veiligheid in Oost-Vlaanderen ontzettend dankbaar. Integrale veiligheid? Daar is sprake van wanneer er samenwerking is tussen de verschillende partners en disciplines – denk maar aan discipline 1, brandweer; discipline 2, medisch; enzovoort. Én wanneer de verschillende aspecten van de veiligheidsketen – voorbereiding, preventie, reactie en nazorg) – doorlopen worden. De voorwaarden van het project op een rijtje:

  • gelinkt aan integrale veiligheid en/of noodplanning,
  • toepasbaar in de provincie Oost-Vlaanderen,
  • concreet,
  • innoverend/stimulerend,
  • op het moment van evaluatie in de uitvoeringsfase zitten, al beëindigd zijn of een continu karakter hebben.

Wat valt er te winnen?
De winnaars van de vorige edities – Hulpverleningszone Centrum in 2015, Politiezone Aalter/Knesselare in 2011 en Stad Eeklo in 2009 – gingen naar huis met een oorkonde en een geldprijs van 2 500 euro, die ze opnieuw dienden te investeren in projecten die de integrale veiligheid bevorderen.

Dien jouw project in!
Verdient jouw project de Oost-Vlaamse Veiligheidsprijs? Aarzel niet langer en dien jouw project in! Deelnemen doe je in slechts twee stappen.

  1. Vul het inschrijvingsformulier in.
  2. Stuur het inschrijvingsformulier vóór 1 januari 2017 naar veiligheid@oost-vlaanderen.be.

De jury zal vijf projecten selecteren. Vóór 10 februari 2017 zal iedereen bericht krijgen of hun project al dan niet bij de selectie hoort. Nog vragen? Lees alles zeker nog eens na in het reglement of contacteer Elke Allaert, diensthoofd Noodplanning, federale diensten gouverneur.