Werkbezoek volgend op eedaflegging in Knesselare

Morgen brengen de gouverneur en deputatie een werkbezoek aan Knesselare. Het werkbezoek start om 16 uur, onmiddellijk na de eedaflegging (om 15u30) van burgemeester Erné De Blaere.

Dit 29ste werkbezoek in het kader van de “culturele” Ronde van Oost-Vlaanderen is het voorlaatste van 2014. Volgende week dinsdag (16 december) staat het allerlaatste werkbezoek van 2014 op de agenda. Dan trekken de gouverneur en de deputatie naar de gemeente Nazareth.

Agenda

Ook in Knesselare staat het nieuw Vlaams regeerakkoord en de consequenties daarvan voor de gemeente op de agenda. Daarnaast worden volgende lokale punten besproken: toerisme en recreatie (Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Meetjesland), milieu (Drongengoed, klimaatneutraliteit), mobiliteit (langeafstandsfietsroute), water (wateroverlast Ursel) en welzijn (Fair Trade). Verder is er aandacht voor heel wat Vlaamse materies: de N44, de samenwerking tussen de recyclageparken, zwaar vervoer door de dorpskern, de toekomst van de (kleine) gemeenten, de toekomst van het OCMW en de slimme samenwerking op lokaal niveau.

Omstreeks 18u15 staat een persmoment gepland. Journalisten die aanwezig wensen te zijn, kunnen dat laten weten via els.van.de.kauter@oost-vlaanderen.be

Cultuur

Na het werkoverleg trekt de delegatie naar de kerk van Ursel voor de ‘Cultuurhappening Meetjesland’, een organisatie van COMEET. COMEET is sinds jaar en dag partner van de provincie in het cultuurbeleid. Op de Cultuurhappening is er aandacht voor 10 jaar Comeet, vrijetijdsparticipatie door kansengroepen, de toekomst van religieus erfgoed en de samenwerking met de provincie. Gouverneur Jan Briers zal er de afsluitende speech verzorgen. Tijdens de receptie krijgt iedereen de kans om van gedachten te wisselen met de gouverneur, de gedeputeerden en de meegereisde ambtenaars.