Werkbezoek aan Deinze in foto’s

Voor het bezoek van de gouverneur en de deputatie aan de stad Deinze deed het politiecommissariaat dienst als ontvangstplaats. Hiermee wilde de stad aantonen welke mogelijkheden het heeft om een gemeentelijk of provinciaal coördinatiecomité te vestigen in geval van nood.

De vergadering was een bijzonder kennismoment tussen gouverneur, deputatie, burgemeester, schepenen en ambtenaren. Niet alleen was iedereen goed voorbereid, er was een grote opkomst en ook het aantal beantwoorde vragen scoorde hoog.

De belangrijkste punten op de agenda waren de Brielmeersen en de overname van de onbevaarbare waterlopen door de provincie. Hoewel de provincie niet meteen op deze vragen kon ingaan, zijn goede afspraken gemaakt. Zowel de stad Deinze als de provincie Oost-Vlaanderen bevestigen nogmaals hun goede samenwerking.

Om de ‘fysieke nabijheid’ van de provincie en de stad te onderstrepen, kregen de gouverneur en deputatie een gratis abonnement voor Blue Bikes. Zo wil de stad het duurzame mobiliteitsalternatief stimuleren. Meer informatie: www.blue-bike.be