logo erembaldHet gebiedsgerichte project Landschap van Erembald tot Kravaalbos is een initiatief van de provincies Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant, de stad Aalst, de gemeenten Affligem, Asse en Opwijk en de Regionale Landschappen Schelde-Durme, Pajottenland & Zennevallei en Groene Corridor. Gouverneur Jan Briers is de voorzitter van de stuurgroep.

Het projectpartnerschap versterkt in samenwerking met een breed netwerk aan lokale actoren het landschap en de landschapsbeleving in een 6.700 ha grote open-ruimtegebied. De projectpartners hanteren een bottom-up aanpak waarbij bestaande dynamieken bij lokale verenigingen, bewoners, ondernemers en landbouwers in het gebied gestimuleerd en ondersteund worden. Daarnaast zetten ze ook grensoverschrijdende hefboomprojecten op. Het projectpartnerschap hanteert een geïntegreerde aanpak waarbij aandacht is voor natuur en landschap, erfgoed en hopcultuur, landbouw, toerisme en recreatie.

Het projectpartnerschap diende in 2016 een subsidieaanvraag in i.k.v. de achtste oproep van Ruimte Vlaanderen voor strategische projecten in uitvoering van het Ruimtelijk Structuurplan Vlaanderen. Eind 2016 bevestigde Vlaams minister van Omgeving, Natuur en Landbouw Joke Schauvliege dat het project ‘Landschap van Erembald tot Kravaalbos’ een subsidie van 300.000 euro krijgt.

Alle informatie over dit project vind je op de projectsite.