Uitbreiding mondmaskerplicht in Oost-Vlaanderen

Mondmasker verplicht op begraafplaatsen (rond Allerheiligen), in openbare gebouwen en op recyclageparken

De gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, heeft beslist om in alle gemeenten en steden van Oost-Vlaanderen ook een mondmasker te verplichten in alle publiek toegankelijke delen van openbare gebouwen en op alle recyclageparken.

Van maandag 26 oktober tot en met zondag 8 november 2020, de periode rond Allerheiligen,  geldt deze mondmaskerplicht ook op openbare begraafplaatsen en de parkings ervan.

Bovendien verplicht de gouverneur alle Oost-Vlamingen vanaf de leeftijd van 12 jaar om op het volledige grondgebied van de provincie Oost-Vlaanderen altijd een mondmasker bij zich te hebben en dat te tonen op vraag van de politie.

Met deze maatregelen streeft de gouverneur naar uniformiteit en duidelijk voor de burgers.

Deze beslissingen vermijden een lappendeken aan gemeentelijke beslissingen, wat nefast zou zijn voor het draagvlak bij de burgers, die gaandeweg het bos door de bomen niet meer zien. Uniformiteit is bovendien ook belangrijk voor de naleving én voor de handhaving.”

Meer info

  • Het politiebesluit van 20 oktober 2020 van de gouverneur van Oost-vlaanderen betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het COVID-19 virus vind je hier. Het politiebesluit van 21 oktober 2020 vind je hier.