Tijd voor Deneys&Denys

logoDe Gentse Feesten komen eraan en liefhebbers van het klassieke genre weten dat ze dan de Deneys&Denys-concerten opnieuw in hun agenda kunnen aanstippen. Dit jaar brengen de concerten 2 jonge solisten naar de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde.

David Poskin – 19 juli
David Poskin was amper 3 jaar oud toen hij voor het eerst een cello vasthield en zijn opleiding startte bij Claudine Steenackers. 11 jaar later, op 14-jarige leeftijd, werd hij toegelaten op het Conservatorium van Brussel, in de klas van Edmond Baert en Didier Poskin. David Poskin volgde nadien verschillende Masterclasses bij bekende pedagogen als Walter Grimmer, Jerôme Pernoo, Laszlo Fenyo en Claudio Bohorques. Momenteel studeert hij in de master-vooropleiding van het Conservatorium van Amsterdam bij Dmitry Ferschtman. David werkt sinds jaren ook samen met Leonid Kerbel, die hem voorbereidde voor zijn competities en nog steeds zijn mentor is.

Zijn loopbaan is doorspekt met nationale en internationale prijzen. In 2015 behaalde hij de eerste prijs op de International Young Virtuosi wedstrijd in Sofia en werd hij derde op het Internationale David Popper Concours in Boedapest.

Op 19 juli wordt hij begeleid door Luc Devos.

Mona Verhas – 20 juli (uitverkocht)
Vier jaar is Mona Verhas als ze start met viool bij Koen Rens. In 2009 zette ze haar opleiding verder bij Erik Sluys aan de muziekacademie van Anderlecht. Vanaf 2012 volgde Mona regelmatig lessen bij Alissa Margulis, leerkracht aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Antwerpen. Sinds het schooljaar 2013-2014 volgt Mona actief les als jong talent aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, bij docente Alissa Margulis.

Net zoals bij David Poskin, heeft Mona Verhas in haar jonge carrière al heel wat prijzen te weten winnen, zowel in het binnen- als het buitenland. In 2015 won ze overtuigend de Belfius Classics, de prestigieuze wedstrijd voor jonge muzikanten.

Mona Verhas wordt op 20 juli door Stephanie Proot begeleid.

Lekker Oost-Vlaams
Na de concerten worden de gasten uitgenodigd in de ambtswoning van de gouverneur voor een receptie met lekkere Oost-Vlaamse hapjes en dranken.

Praktisch

Data

  • Dinsdag 19 juli: David Poskin, onder begeleiding van Luc Devos
  • Woensdag 20 juli: Mona Verhas, onder begeleiding van Stephanie Proot

Verloop:

  • Concert: van 10u30 tot 11u30, in de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde, Koningsstraat 18, 9000 Gent
  • Receptie: van 11u30 tot 13u30, in de ambtswoning van de gouverneur, Vlasmarkt 11, 9000 Gent

Tickets:

Tickets kosten 10 euro p.p. en zijn vanaf 1 juli verkrijgbaar bij Uitbureau, telefonisch op 09 233 77 88 of aan de balie: Veldstraat 82, 9000 Gent. Open van maandag t.e.m. zaterdag, van 10u30 tot 17u30. Het aantal plaatsen is beperkt. De opbrengst van de twee concerten gaat integraal naar een goed doel.

Deneys&Denys is een organisatie van gouverneur Briers, de provincie Oost-Vlaanderen, Trefpunt Festival en Luc Deneys. In samenwerking met familie Denys.