Test BE-Alert op 5 juli 2018

BeAlert_NL_Brand_250x250Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou graag snel verwittigen. Daarom beschikken de gouverneur en 63 van de 65 Oost-Vlaamse gemeenten over BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon. Op 5 juli testen meer dan 20 gemeenten en steden in Oost-Vlaanderen dit systeem.

Grootschalige test op 5 juli
Op 5 juli houden verschillende gemeenten in België een test BE-Alert. Ook in de provincie Oost-Vlaanderen nemen heel wat gemeenten en steden deel:
Stad Aalst, Gemeente Beveren, Gemeente Evergem, Stad Gent, Stad Geraardsbergen, Gemeente Kluisbergen, Gemeente Kruibeke, Gemeente Kruishoutem, Gemeente Hamme, Gemeente Lochristi, Stad Lokeren, Gemeente Maldegem, Gemeente Melle, Gemeente Merelbeke, Gemeente Moerbeke-Waas, Gemeente Nevele, Stad Ninove, Gemeente Oosterzele, Gemeente Sint-Gillis-Waas, Gemeente Sint-Lievens-Houtem, Gemeente Waasmunster, Gemeente & OCMW Wachtebeke, Gemeente Wetteren, stad Zottegem.

Een deel van hun inwoners die ingeschreven zijn op BE-Alert zullen die dag via sms, telefoon of e-mail een testbericht ontvangen zoals:
Test BE-Alert gemeente {XXX}. Dit is een test. Geen reactie vereist. Motiveer ook vrienden en familie om zich in te schrijven op www.be-alert.be

Door BE-Alert te testen, kunnen de gemeenten en steden de noodprocedures trainen. Het is bovendien belangrijk dat de inwoners bewust zijn van hoe belangrijk het is dat zij meteen op de hoogte zijn bij een noodsituatie en zo de juiste reflexen kunnen toepassen. Tenslotte willen we hen oproepen om zich in te schrijven op BE-Alert.

Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je
Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op www.be-alert.be.