Steven De Smet aan de slag bij gouverneur Briers

De gouverneur van Oost-Vlaanderen, Jan Briers, de burgemeester van Gent, Daniël Termont en hoofdcommissaris van politie (HCP) Steven De Smet delen mee dat HCP Steven De Smet vanaf 1 november 2014 de taak opneemt van “Adviseur veiligheid, strategie en communicatie” bij het Federale Huis van de Gouverneur. Hiertoe wordt HCP De Smet voltijds afgedeeld (= gedetacheerd) van de Lokale Politiezone Gent bij de federale diensten van de gouverneur.

Jan Briers: “De veiligheid van alle Oost-Vlamingen is een belangrijk en veelomvattend aspect in het takenpakket van een gouverneur. Voor mijn federale diensten die mij bij die prioritaire taak ondersteunen, was ik op zoek naar een adviseur veiligheid, strategie en communicatie. Ik ben ervan overtuigd dat Steven De Smet ons met zijn jarenlange ervaring en expertise op dat vlak heel wat kan bijbrengen.” 

Steven De Smet wordt nauw betrokken bij de communicatie rond civiele veiligheid (zoals het afschakelplan bij energieschaarste, provinciale en federale rampoefeningen) en politionele veiligheid (zoals de Verkeersveilige Dag en Nacht, ‘1 dag niet’, de nationale actiedag tegen woninginbraken en goliathacties). Daarnaast zal hij ook meewerken aan de communicatie rond diverse projecten zoals het Hulpcentrum 100/112, de bezoeken aan de gevangenissen en het rampenfonds. Briers: “Dergelijke taken zijn een kolfje naar Steven’s hand en we zijn blij hem in ons team te kunnen verwelkomen. Vanaf morgen gaat hij aan de slag.”