Samenwerkingsakkoord met Vietnamese provincie Dong Nai

Op 10 september 2018 werd een samenwerkingsakkoord gesloten tussen de provincie Dong Nai (Vietnam) en de provincie Oost-Vlaanderen. Dit akkoord is het resultaat van verschillende economische en wetenschappelijke missies naar Vietnam. Beide provincies erkennen dat er een pak gelijkenissen zijn tussen de huidige economische situatie én het potentieel van de provincies. Het akkoord voorziet samenwerking in de volgende domeinen: ‘smart logistics’ en technologie; high tech landbouw, inclusief veeteelt; ondersteuning van handel en elkaars bedrijven; en promotie en ondersteuning van wetenschappelijke- en onderwijssamenwerking.

“Dit akkoord betekent voor Oost-Vlaanderen niet alleen een verbreding van de thema’s waarop samen gewerkt zal worden met Vietnam, maar ook de verwelkoming van een nieuwe Vietnamese partnerprovincie Dong Nai,“ aldus gouverneur Jan Briers.

preview_180910+Delegation+from+Dong+Nai+Province+Vietnam+00057
(V.l.n.r gedeputeerde Martine Verhoeve – gouverneur Jan Briers – vicevoorzitter  provincie Dong Nai, de heer Tran Van Vinh – ambassadeur Vietnam in België, de heer Vu Anh Quang) (© Oost-Vlaanderen)