Parkbos officieel geopend

Onder ruime belangstelling opende gisteren het portaal en de boskern Grand Noble in het Parkbos. Dit is het eerste deel van het Parkbos dat een definitieve inrichting krijgt. Het gaat om het volledige gebied tussen de Kortrijksesteenweg, de Klossestraat/Hemelrijkstraat, de spoorweg Gent-De Pinte, de Baron de Gieylaan en de Rosdamstraat. Het Agentschap voor Natuur en Bos verwierf de gronden en richtte ze ook in.

Voor elke bezoeker wat wils

Het portaal Grand Noble is het eerste toegankelijke, van in totaal vier toegangspoorten van het Parkbos. Er zijn onthaalfaciliteiten, verschillende banken en picknicktafels en een kleine parking.

Jan Briers: “Het portaal is een ideale speelplek voor kinderen. Zij mogen in de hele zone spelen, ook buiten de paden. Zeer aantrekkelijk is de centrale zandvallei. Ook allerlei insecten zullen er hun gading vinden. Vooraan het portaal is een bijenzone aangelegd. Hier zal een imker bijenkasten plaatsen en wordt een educatieve bijenzone ingericht. Nabij het Duiverstraatje is een hondenlosloopzone aangelegd. En in het bosje richting boskern Grand Noble kunnen kinderen verdwalen langs de indianenpaadjes en spelen op de natuurlijke spelprikkels. Ook ruiters komen aan hun trekken. Rond het kasteel Grand Noble is een volledig nieuwe ruiterroute ingericht. In het portaal en langs de dreef Grand Noble zijn trouwens aanbindplaatsen voor ruiters voorzien. De opening van het Parkbos is een belangrijke dag voor onze mooie provincie Oost-Vlaanderen die nu nog groener is geworden!”

“Grand” opening

Het portaal Grand Noble en de boskern Grand Noble zijn gisteren plechtig geopend met toespraken van burgemeester Daniël Termont, gouverneur Jan Briers, gedeputeerde Jozef Dauwe en Vlaams minister Joke Schauvliege. Daarna brandmerkten ze een infoluifel met het Parkboslogo. Het grote publiek ontdekte dit nieuwe deel van de groenpool Parkbos tijdens een boeiend namiddagprogramma.