Frank Bruggeman is de nieuwe burgemeester van Zelzate

Vanmiddag legde Frank Bruggeman (VLD-SD) onder ruimte persaandacht de eed af in handen van gouverneur Jan Briers. Naast vrienden en familie was ook de CEO van ArcelorMittal, de heer Wim Van Gerven, een aandachtig toeschouwer. ArcelorMittal is een van de grootste werkgevers van Oost-Vlaanderen met site in de kanaalzone, vlakbij de grens met Zelzate.

Zowel de gouverneur als de nieuwe burgemeester spraken zich uit over de vele uitdagingen die Zelzate te wachten staan. Beide partijen zijn ervan overtuigd dat een goede samenwerking, vooral dan in het dossier van de Gentse Kanaalzone, cruciaal is. Net in dat dossier draait het om partnership, niet alleen met de gemeente Evergem en de stad Gent, maar ook met bedrijven zoals ArcelorMittal, met de vele omwonenden en met tal van instanties.

De gouverneur riep eveneens op om de goede relaties die de provincie met de gemeente heeft opgebouwd, te blijven vasthouden. In die optiek bevestigde de gouverneur dat Zelzate, een gemeente die het financieel niet gemakkelijk heeft, net als alle Oost-Vlaamse gemeenten op de ondersteuning van de provincie kan rekenen.