Eedaflegging Erné De Blaere als burgemeester van Knesselare

Morgen, vrijdag 12 december, legt de heer Erné De Blaere (Groep9910) om 15u30 de eed af als burgemeester van de gemeente Knesselare. De eedaflegging gebeurt in handen van gouverneur Jan Briers en vindt plaats voorafgaandelijk het werkbezoek aan Knesselare, in het kader van de “culturele” Ronde van OostVlaanderen.

De heer Erné De Blaere zat eerst 18 jaar in de oppositie en was de voorbije acht jaar schepen. Sinds 19 mei is hij binnen het huidig college van burgemeester en schepenen waarnemend burgemeester. Tot dan was hij eerste schepen. Onder zijn bevoegdheden vallen het algemeen beleid en coördinatie, de strategische meerjarenplanning, burgerzaken, openbare orde en veiligheid, externe communicatie, intergemeentelijke samenwerking, mobiliteit en verkeersveiligheid, sport en recreatie, landbouw en landschapsintegratie.

De heer De Blaere volgt partijgenoot de heer Fredy Tanghe op. De heer Erné De Baere is lid van diverse sport- en culturele verenigingen en vertegenwoordigt de gemeente in de sportraad, de politieraad, de burensportdienst en het directiecomité secundaire diensten Farys.

De eedaflegging vindt plaats in het gemeentehuis van Knesselare, vlak voor het werkbezoek van de gouverneur en de deputatie aan de gemeente.

De pers is welkom.