Drie maal Deneys&Denys tijdens de Gentse Feesten

Naar aanleiding van de tiende verjaardag van Deneys&Denys worden er tijdens de Gentse Feesten niet twee, maar drie concerten georganiseerd. De concerten brengen oude bekenden en nieuw jong talent op het podium in de KANTL op zaterdag 14, zondag 15 en donderdag 19 juli.

deneys & denys_2Tien jaar Deneys&Denys
Deneys&Denys 2018 wordt de tiende editie in de geschiedenis van de concertreeks. De concerten zijn in 2008 gestart na een toevallige ontmoeting tussen wijlen gouverneur André Denys en vioolbouwer Luc Denys, in samenwerking met Trefpunt vzw. In 2013 werd het initiatief verdergezet door gouverneur Jan Briers, in samenspraak met de familie Denys. Ondertussen zijn de concerten al tien jaar een vaste waarde tijdens de Gentse Feesten en kunnen ze op een schare trouwe bezoekers rekenen. De concerten worden met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen georganiseerd.

Programma 2018

  • zaterdag 14 juli, 19 uur: Deneys kwartet met Valentin Pribylovskiy (viool), Veronika Zukaite (viool), Shishova Maria (viola) en Aygul Pribylovskaya (cello)
  • zondag 15 juli, 10.30 uur: Egmont Kwartet met Jose Manuel Rodriguez (viool), Maria-Laura Schoutteten (viool), Jonny Viloria (altviool) en Harm Garreyn (cello)
  • donderdag 19 juli, 10.30 uur: Febe Magherman, piano; Dora Oliva-Devoghel, viool; Laura De Bruyn, viool – onder begeleiding van Jan Lust 

Na elk concert verwelkomt gouverneur Jan Briers het publiek in zijn ambtswoning aan de Vlasmarkt voor een gezellige receptie met lekkere Oost-Vlaamse streekproducten.

Praktisch
De concerten vinden plaats in de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde, Koningstraat 18 in Gent. De receptie vindt plaats in de ambtswoning van de gouverneur, Vlasmarkt 11 in Gent.

Tickets kosten 10 euro p.p. en zijn vanaf 2 juli uitsluitend verkrijgbaar bij Uitbureau. Telefonisch op 09 233 77 88 of aan de balie: Veldstraat 82, 9000 Gent. Open van maandag t.e.m. zaterdag, van 10u30 tot 17 uur (o zaterdag tot 16 uur).

Goed doel
De opbrengst van de concerten gaat elk jaar integraal naar een goed doel. De voorbije jaren werd de opbrengst geschonken aan de Allegretto Festival Foundation, vzw Stappen, Tutti Colori, De Sleutel en Mais Quelle Chanson.