Deneys&Denys viert feest!

Deneys&Denys viert dit jaar hun tiende verjaardag. De concertreeks werd in 2008 opgestart door wijlen gouverneur André Denys, Trefpunt vzw en vioolbouwer Luc Deneys. Sindsdien brengt Deneys&Denys tijdens de Gentse Feesten klassieke concerten in de KANTL. In 2013 werd het initiatief verdergezet door gouverneur Jan Briers, in samenspraak met de familie Denys.

Voor de tiende verjaardag worden er 3 concerten georganiseerd:
  • zaterdag 14 juli, 19 uur: Deneyskwartet
  • zondag 15 juli, 10u30: Egmont Kwartet met Jose Manuel Rodriguez (viool), Maria-Laura Schoutteten (viool), Jonny Viloria (altviool) en Harm Garreyn (cello)
  • donderdag 19 juli, 10u30: Febe Magherman, piano; Dora Oliva-Devoghel, viool; Laura De Bruyn, viool

De concerten vinden plaats in de Koninklijke Academie voor Taal- en Letterkunde, Koningstraat 18 in Gent. Na de concerten is het publiek welkom in de ambtswoning van de gouverneur (Vlasmarkt 11, Gent) voor een gezellige receptie met Oost-Vlaamse streekproducten.

Ticketverkoop
Tickets kosten 10 euro p.p. en zijn vanaf 2 juli verkrijgbaar bij Uitbureau, telefonisch op 09 233 77 88 of aan de balie: Veldstraat 82, 9000 Gent. Open van maandag t.e.m. zaterdag, van 10u30 tot 16u. Het aantal plaatsen is beperkt.
De opbrengst van de concerten gaat integraal naar een goed doel. De concerten worden met de steun van de provincie Oost-Vlaanderen georganiseerd.