Deneys&Denys: laat je verrassen door jong klassiek talent op de Gentse Feesten

logo

De Deneys&Denysconcerten zijn ondertussen een vaste waarde geworden op de Gentse Feesten kalender. De aperitiefconcerten in het warme kader van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde brengen elk jaar jonge muzikanten en ensembles met Oost-Vlaamse roots naar de Gentse Feesten. Achteraf maakt het publiek kennis met de artiesten bij een drankje in de ambtswoning van de Gouverneur.

Muzikaal spel van strijkers, blazers en zang: Odysseia Ensemble – 22 juli
Het Odysseia Ensemble gaat bij elk concert voluit voor originaliteit en dynamiek.  Origineel omdat het strijkers, blazers en stem combineert. Dynamisch omdat het nooit blijft stilstaan en het steeds nieuwe combinaties creëert. Combinaties waarbij klassieke meesterwerken hand in hand gaan met ongekende hedendaagse composities.

Het ensemble bestaat uit Liesbeth Baelus (viool), Katrien Foubert (viool), Katelijne Onsia (altviool), Harmen Goossens, (cello), Emilie De Voght (sopraan) en Dries Tack (klarinet). Meer info op http://odysseiaensemble.wix.com/odysseia

Het Odysseia Ensemble brengt op 22 juli werk van O. Respighi, W.A. Mozart en G. Mahler.

Jong, dynamisch, gepassioneerd en een waar prijsbeest! Impression – 23 juli
Impression brengt de grote klassieke meesterwerken, maar schrikt er ook niet voor terug om minder bekende werken te programmeren. Hun concerten kenmerken zich door de muzikale expressieve communicatie en het directe contact tussen uitvoerders en publiek. Impression is een zeer succesvol pianotrio dat reeds verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept.

Het succesvolle trio bestaat uit Riet Van den Fonteyne (cello), Fien Van den Fonteyne (viool) en Florestan Bataillie (piano). Meer info op http://www.trio-impression.be/

Impression speelt op 23 juli werken van J. Suk, B. Martinu en A. Dvorak.

Een smakelijke afsluiter
Zoals de traditie het wenst, genieten publiek en artiesten nadien nog na in de ambtswoning van de gouverneur tijdens een receptie met Oost-Vlaamse lekkernijen.

De concerten worden georganiseerd in samenwerking met het provinciebestuur Oost-Vlaanderen, de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen, Trefpunt Festival, de Koninklijke Academie Voor Nederlandse Taal- en Letterkunde en vioolbouwer Luc Deneys.

Praktische info
Programma
22 juli 2015: Odysseia Ensemble
23 juli 2015: Impression

Locatie
aperitiefconcert, 10u30 – 11u30: KANTL, Koningsstraat 18, 9000 Gent
receptie, 11u30 – 13u30: ambtswoning gouverneur, Vlasmarkt 11, 9000 Gent

Inkom
10 euro – de inkomsten van de 2 concerten worden integraal aan een goed doel geschonken

Tickets
Te koop vanaf 1 juli 2015 via Uitbureau – telefonisch via 09 233 77 88 of aan de balie: Veldstraat 82, 9000 Gent. Open van maandag t.e.m. zaterdag, van 10.30 tot 17.30 uur.